2021-05-26 14:07:41• hírek • Szatmár.ro

Bőrdíszműves hétvégét szerveznek péntektől vasárnapig a Fonóban. Még lehet jelentkezni

Tavasszal az iskolák újranyitásával a Fonó-Házban is folytatódtak a különböző foglalkozások. Az elmúlt hetekben egyelőre csak a gyermekfoglalkozásokra koncentráltak a szervezők, viszont ettől a hétvégétől megkezdődnek a felnőttoktatáshoz kapcsolódó tevékenységek is, méghozzá egy háromnapos bőrdíszműves képzés formájában.

A tanfolyamot egy jól ismert, a Fonóban többször megforduló vendégkézműves, Szász Judit tartja majd, aki az előző években már többször járt Szatmárnémetiben, és tartott bőrös foglalkozásokat. Szász Judit egyike azon erdélyi kézműveseknek, aki a bőrdíszművesség mellett két másik kézműves mesterséget is kimagasló szinten művel, mégpedig a nemezelést és a fazekasságot.


A hétvégi képzés pénteken 17 órától kezdődik, majd szombaton 10 és 18 óra között, illetve vasárnap délelőtt zajlik majd.


A különböző technikák megismerésén túl a résztvevők olyan modern, mégis hétköznapi használati tárgyak készítését is megtanulhatják, mint bőrből készült mobiltelefon-tartó tok, mely nagyszerű kiegészítője lehet bárki mindennapi viseletének, közben pedig telefonját is védelmezi.

Az alkalmat egy 10-12 fős mikrocsoport számára szervezik, így a helyek száma korlátozott, viszont jelentkezni még van lehetőség. Elsősorban felnőttek jelentkezését várják, de 15 évnél idősebb diákok is részt vehetnek a tanfolyamon.

Egyébként a bőrös hétvége a soron következő felnőttképző hétvégék sorában csak az első, Nezezon Enikő, az Aranykapu Kulturális Egyesület vezetőjének elmondása szerint további hasonló alkalmakra is lehet még számítani, így a jövőben bútorfestést, makramébogozást, nemezelést, stb. tanulhatnak majd az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: